Alimente pe care sa nu le consumati inainte de culcare

Daca foamea va cuprinde la ore tarzii, chiar aproape de ora somnului trebuie sa fiti foarte atenti ce alimente consumati pentru ca unele dintre acestea va pot afecta considerabil calitatea somnului. Nu este neaparat o problema majora daca gustati ceva inainte de culcare, insa trebuie sa stiti care sunt alimentele pe care trebuie sa le evitati inaintea orei de somn.

  1. Prajelile

Prajelile trebuie evitate in cea mai mare parte a timpului, dar mai ales inainte de a merge la somn, pentru ca alimentele bogate in grasimi vor fi digerate mult mai lent in comparatie cu proteinele sau carbohidratii, iar sistemul digestiv va fi inca activ in apropierea orei de somn.

  1. Alcoolul

Cu siguranta ca un pahar de vin rosu la sfarsitul zilei este rasfatul perfect pentru oricine, insa devine cu timpul un obicei nociv pentru sanatate si mai ales pentru un somn odihnitor. In momentul in care va pregatiti de culcare ficatul va fi inca activ pentru a elimina alcoolul din organism.

  1. Apa

De regula un plus de hidratare are efecte benefice, insa cu toate acestea pe masura ce se apropie ora de culcare este bine sa reduceti treptat consumul de lichide pentru a nu fi nevoiti sa va treziti pe timpul noptii pentru a merge la baie.

  1. Shake-uri proteice

Shake-urile proteice contin adesea cofeina pentru a maximiza performantele sportivilor. Insa nu este recomandat sa consumati aceste tipuri de produse seara, iar daca obisnuiti sa mergeti la sala dupa ora 18, este bine sa evitati shake-urile care contin cofeina.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.