Cu ce inlocuim cafeaua ?

Bautura zilnica de dimineata, perfecta pentru fiecare este bine cunoscuta cafea. Insa aceasta nu este atat de sanatoasa precum multe persoane cred, pentru ca cantitatea foarte mare de cofeina din cafea are rolul de a oferi o agitatie constanta si de a starni o stare de nervozitate continua pe parcursul intregii zile. Deseori da dureri de cap sau produce diverse probleme digestive, iar gustul sau amar nu est tocmai pe placul oricui. De aceea, cafeaua are si cativa inlocuitori, pentru persoanele care au nevoie de un plus de energie la primele ore ale dimineatii.

Iata care sunt cei mai potriviti inlocuitori pentru cafea:

  1. Ceaiul verde

Cu siguranta ca ceaiul verde este cel mai cunoscut substituient al cafelei. In ciuda faptului ca acesta contine mai putina cofeina, promite o energizare perfecta si o sanatate de fier.

  1. Ceaiul negru

Cei care nu vor sa opteze pentru ceaiul verde il pot incerca pe cel negru. Contine o cantitate considerabila de cofeina, care cu siguranta va va pune sangele in miscare, de asemenea, scade riscul dezvoltarii bolilor de inima.

  1. Matcha

Matcha este o bautura foarte populara la momentul actual, datorita proprietatilor sanatoase si energizante. Desi nu este la fel de bogata in cofeina precum cafeaua, este mult mai sanatoasa: imbunatateste functia cerebrala si protejeaza inima.

  1. Kombucha

Obtinuta din fermentarea ceaiului negru cu bacterii, drojdie si zahar, kombucha este foarte bogata in probiotice, acizi acetici si antioxidanti. De asemenea, are rolul de a imbunatati sistemul imunitar, dar si nivelul colesterolului.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.