De ce te ingrasi, chiar daca nu faci excese alimentare

Cu siguranta fluctuatiile de greutate sunt o problema majora in randul femeilor, iar cea mai des intalnita problema o reprezinta motivele pentru care adesea ne confruntam cu kilogramele in plus chiar daca avem o alimentatie corecta. In continuare va prezentam cateva dintre motivele pentru care luam in greutate, in ciuda unei diete sanatoase.

  1. Contraceptivele pot determina cresterea in greutate

Datorita concentratiilor scazute de hormoni pe care le au pilulele contraceptive majoritatea femeilor sunt ferm convinse ca acestea nu duc la ingrasare, insa unele tipuri de contraceptive cauzeaza acumularea kilogramelor in plus. Cel mai adesea contraceptivele injectabile pot determina ingrasarea brusca, dar si cele care sunt administrate fara o consultatie ginecologica.

  1. Exista posibilitatea unui dezechilibru hormonal

Hormonii sunt acele substante chimice care controleaza cele mai multe functii ale oranismului, iar cresterea brusca in greutate, fara existenta unor excese alimentare pot semnala un dezechilibru hormonal. Hormonii produsi de glanda tiroida, insulina, leptina, grelina, estrogenul, cortizolul, testosteronul, melatonina, progesteronul, sunt hormoni care pot determina cresterea in greutate.

  1. Mostenirea genetica

Unul din motivele pentru care avem tendinta de a ne ingrasa este fara doar si poate mostenirea genetica. Insa acest obstacol poate fi depasit cu usurinta mai ales in anii tineretii, pentru ca totul tine de preventie, de ceea trebuie sa ne asiguram ca suntem cat se poate de activi.

  1. Lipsa orelor suficiente de somn si stresul pot aduce cateva kilograme in plus

Cele 7 ore de somn sunt extrem de importante pentru un corp si o minte sanatoasa, timp in care corpul primeste raspunsul hormonal adecvat care indica ce rezerve de grasime are fiecare corp. Stresul pe de alta parte si mai ales cel cronic provoaca o trauma la nivelul creierului ceea ce determina pofta pentru alimentele bogate caloric, precum dulciurile si grasimile.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.