Remedii naturale de combatere a stresului

Zi de zi ne confruntam cu una dintre cele mai intalnite afectiuni care are efecte negative asupra sanatatii noastre. Pe langa faptul ca nu ne ajuta sa ne concentram ne influenteaza si randamentul in ceea ce priveste indeplinirea activitatilor zilnice.

Este vorba de stresul care ne provoaca multiple cauze, iar formele de manifestare ale acestuia sunt diverse. Cu toate acestea exista o serie de remedii naturale care ne pot scapa de el.

Stresul ne afecteaza nu numai viata personala cat si principalele activitati zilnice, inclusiv pe cele de la locul de munca. Simptomele stresului fiind: tensiunea, durerile de cap, oboseala excesiva, insomniile precum si senzatiile de greata, starile de lesin si transpiratia excesiva.

Remediile cele mai eficiente pentru combaterea acestor stari sunt date de anumite plante pe care oricine dintre noi le poate utiliza.

 

  1. Teiul- cunoscut pentru calitatile sale terapeutice extraordinare este recomandat sa fie consumat inainte de culcare. Florile de tei aduc multiple beneficii in starile de nervozitate si chiar si in tulburarile de somn.
  2. Menta- frunzele de menta contin o cantitate semnificativa de uleiuri volatile, contin flavonoizi si tanini. Mentolul actioneaza foarte bine asupra mucoasei gastrice, avind un rol de relaxare. Este recomandata sa se consume tot inainte de culcare.
  3. Florile de hamei sunt de asemenea recunoscute pentru efectul calmant. Cine si-ar fi imaginat ca micutele conuri de hamei pot avea atat de multe principii active? Ei bine da, caci hameiul ajuta la reglarea tulburarilor nervoase dar si la vindecarea unor afectiuni gastrice sau reumastimale.
  4. Valeriana este una dintre cele mai puternice plante cu efect calmant. Este recomandata sa se consume in cazul starilor depresive si sa se administreze cate o lingurita de pulbere in fiecare dimineata seara inainte de culcare.
  5. Levantica- cunoscuta pentru mirosul sau intens aparte, aceasta planta are si efecte terapeutice. Astfel ca se poate consuma sub forma de tinctura in combinatie cu miere din cauza faptului ca are un gust foarte amar.
You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.