Care sunt diferentele dintra gripa si raceala

In aceasta perioada, numarul infectiilor respiratorii creste de la o zi la alta si este important sa stim daca avem o raceala sau ne confruntam cu gripa. Simtomele in ambele cazuri, in mare parte,sunt comune dar intensitatea lor difera

Cam la doua zile de la contactul cu un om bonlav, gripa debuteaza brusc, in timp ce in cazul virozei respiratorii vorbim de o evolutie treprata.

In ambele cazuri febra se intensifica dar numai in cazul gripei tumperatura ajunge si depaseste 39 de grade Celsius. Iar atunci cand gripa se instaleaza, apar dureri musculare. puternice, scade rezistenta intregului organism.

Starea generala a bonlavului se deterioreaza,frisoanele oboseala si tusea sunt mai severe, tintuiesc bonlavul la pat, iar aceste semne clare spun ca virusul gripal s-a instalat in organism si poate dura si pana la trei saptamani.

In cazul racelii mai apar stranutul si nasul congestionat iar in cazul gripei aceste simtome nu apar. Durerile de cap sunt prezente in ambele cazuri doar ca in cazul gripei sunt mult mai intense.

Cea mai sigura arma in lupta importiva acestor virusi, spun medicii,ramanein continuare vaccinul antigripal, sau ne mai putem proteja sapurtam o masca de protectie pe fata,sa evitam aglomeratiile,sa respectam igiena sa comsumam vitamina C care se gaseste in special in citrice.

O categorie vulnerabila in cazul acestor virusi sunt copii si batranii. In ceea ce ii priveste pe copii, in cazul lor trebuie sa se faca un triaj epidemiologic in scoli,iar cei bolnavi trebuie tinuti acasa .

Numai in cadrul din scolile din Bucuresti sau inregistrat 85 de cazuri de gripa. Iar medicii spun ca in acest moment situatia este ingrijoratoare

Mastile de protectie si vaccinurile antigripale sau epuizat din farmacii.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.