Somnul trebuie sa fie o prioritate

Somnul este un proces vital pentru organism, dar acest proces pare a fi pus in plan secundar pentru ca proiectele de la serviciu si iesirile cu prietenii par a sta in calea acestuia. Orele de odihna pierdute in timpul saptamanii sunt recuperate de obicei in weekend, printr-un somn prelungit.

Multi experti sunt de parere ca somnul este foarte important daca va doriti sa aveti parte de o stare de sanatate cat mai buna. Somnul suficient nu este un lux, ci o necesitate, organismul avand nevoie de a se odihni pentru a se simti bine. Motivul pentru care somnul este atat de important este datorita faptului ca in timp ce dormim, creierul se curata de toxinele acumulate in timpul zilei.

Deseurile colectate sunt transportate pana la ficat, prin sange, iar de acolo ele sunt eliminate. Tot acest mecanism are loc atunci cand dormim.

Noptile albe pot duce la o deteriorare a celulelor creierului, acest lucru fiind demonstrat de un numar destul de mare de studii. In acelasi timp, privarea de somn creste si riscul dezvoltarii diabetului de tip 2. Dormitul insuficient ingrasa, existand un risc destul de mare ca persoanele care nu dorm sa devina obeze.

Somnul este important pentru o santate buna, dar si pentru bunastarea psihica, dar trebuie sa stiti ca daca veti dormi mai mutl de 10 ore pe zi, veti avea o sansa mai mare de a face afectiuni cardiovasculare. Orele de somn in plus pot duce chiar si la o crestere semnificativa a gradului de anxietate.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.