Sporturi care mentin sanatatea

Venirea iernii nu reprezinta o bucurie pentru toata lumea. Cu toate acestea, amatorii de senzatii tari au un mare avantaj odata cu sosirea acestui anotimp prin simplu fapt ca se pot bucura din plin de activitatile desfasurate pe timp de iarna.

Efortul depus pe timpul zapezii este, de asemnenea mai mare ceea ce ajuta la fortificarea inimii si a intregului sistem cardiovascular. Asadar, unul dintre sporturile ce implica o serie de exercitii si miscari este patinajul.

  1. Patinajul ca si jogging-ul reprezinta o serie de avantaje deoarece creste rezistenta corpului si a musculaturii. Este de asemenea o modalitate de a te elibera de stres si de a-ti redobandi echilibrul emotional.
  2. Schiatul este cunoscut ca fiind unul dintre putinele sporturi care implica activitatea tuturor muschilor corpului. Pe langa faptul ca asigura dezvoltarea armonioasa a muschilor abdominali si ai picioarelor, intretine si aportul de oxigen si nutrienti. In 6 ore de schiat, organismul poate arde pana la 3000 de calori si pierde pana la 5 kg intr-o saptamana.
  3. Snowboarding-ul este unul dintre cele mai intense sporturi. Este chiar mai usor de invatat decat schiatul. Practicarea acestui sport s-a dovedit a avea multiple beneficii cardiovasculare, chiar si de reducere a anxietatii. Organismul elibereaza endorfine, substantele corpului care aduc acea senzatie de fericire si buna-dispozitie. O ora de distractie pe partie duce la arderea a 450 de calorii.
  4. Jogging-ul- chiar daca nu este neaparat considerat un sport de iarna, alergatul pe zapada duce la o ardere a caloriilor mult mai intensa, aproximativ 100 de calorii la un kilometru si jumatate. Iar un program regulat de jogging poate mari speranta de viata cu 6 ani pentru un barbat iar cu 5 ani pentru o femeie.
You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.