A nascut un copil ”fara creier”, dupa ce i s-a spus de 5 ori sa avorteze

Noah Well este un baietel in varsta de 7 ani, este din Marea Britanie,si s-a nascut cu doar 2% din creier.

A fost diagnosticat cu spina bifida, o malformatie congenitala a coloanei vertebrale caracterizaa de lipsa de sudura a arcurilor vertebrale, inainte de nastere. Aceasta afectiune afecteaza sistemul nervos al bebelusilor si coloana vertebrala care in timp duce la dizabilitati.

Medicii au sfătuit-o de cinci ori pe mamă să spună capăt sarcini, însă Shelly Wall a știut că bebelușul ei este un luptător. În cadrul emisiunii, aceasta a dezvăluit că fiul ei, ajuns la vârsta de 6 ani, și-a recăpătat în proporție de 80% capacitatea creierului.

Noah s-a născut în data de 6 martie 2012, prin cezariană. Asta pentru că suferea și de hidrocefalie, afecțiune care duce la creștere excesivă în volum a craniului. Hidrocefalia reprezintă acumularea excesivă de lichid cefalorahidian  la nivelul ventriculilor cerebrali.

După ce a venit pe lume, medicii au efectuat de urgență două intervenții chirurgicale în care au închis o malformație de pe spatele bebelușului și au inserat dispozitiv de drenare a fluidului acumulat în craniu.

„Este un subiect foarte sensibil. Unii oameni spun că nu poate să-ți crească pur și simplu creierul la loc, alții spun că organul era acolo, comprimat, iar după instalarea dispozitivului de drenare a revenit la locul lui – însă dacă ar fi fost strivit creierul, el ar fi trebuit să aibă handicap mintal sever”, a spus Rob Wall, tatăl băiatului.

Și chiar dacă medicii le-au spus părinților că băiatul va fi paralizat de la gât în jos, acum Noah se poate ridica în picioare fără ajutor și se poate așeza singur în patru labe. Copilul speră că într-o zi va putea să meargă și chiar să facă surf.

„Noah face uimitor de bine – poate să scrie, știe să-și spună numele pe litere și poate să poarte o conversație”, spunea mama băiatului în 2017.

Părinții au făcut și un website – Hugs for Noah – și speră ca experiența ei să le învețe pe alte mame despre importanța administrării acidului folic în timpul sarcinii. Acesta poate preveni defecte congenitale grave, printre care și spina bifidă.

„M-am născut cu doar un pic de creier. Însă a crescut tot mai mare, și mai mare, și mai mare”, a spus și Noah Wall.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.