Alimentul care stimuleaza inteligenta

Certatatorii americane si australieni au demonstrat ca persoanele care consuma cu regularitate lactate precum: branza, lapte si iaurt au rezultate mai bune la testele de inteligenta decat cei care nu consuma astfel de produse .

Branza este tinta multor critici, dar unele cercetari sugereaza ca acest produs ar putea fi benefic pentru cresterea inreligentei .

Un grup de cercetatori australieni, au sustinut in anul 2012, ca o dieta bogata in produse lactate, cum ar fi branza, poate ajuta persoanele supraponderale sa piarda in greutate .

Consumul regulat al acestui produs poate aduce beneficii pentru prevenirea: bolilor cardiovasculare, diabetului de tip 2, cancerului si stimuleaza cresterea sperantei de viata .

Acesta nu este primul studiu ce sugereaza ca un consum regulat de branza ar putea avea efecte pozitiva asupra sanatati .

De la imbunatatirea sistemului imunitar la prevenirea cariilor dentare, The Telegraph rezuma alte sase beneficii surprimzatoare pantru sanateate ale produselor lactate .

Un studiu in 2015 a sugerat existenta unei legaturi intre consumul de branza si o viata lunga si sanatoasa .

Oamenii de stiinta din Danemarca au studiat motivul pentru care francezii tind sa aibe o viata lunga si sanatoasa in ciuda consumului de alimante bogate in grasimi saturate .

Francezii se bucura de o speranta medie de viata de 82 de ani si de o incidenta scazuta a bolilor coronariene, in timp ce consuma  pana la 23,9 kg de branza in fiecare an .

Prin comparatie, in cazul britanicilor, care consuma 11,6 kg de branza in fiecare an, s-a constatat o incidenta dubla a bolilor cardiovasculare, iar speranta lor de viata este de 81 de ani.

Avand in vedere ca niciun nutrient nu este consumat in mod izolat, in ciuda proportiilor mari de grasimi saturate, branza nu are un efect negativ asupra colesterolului la care ne putem astepta.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.